Vibrasjonstrening

Print

Vibrasjonstrening er det nyeste innen treningsteknologi – fra romfartsindustrien via toppidretten til deg.

Vibrasjonstrening er gøy!

Ved å trene vibrasjonstrening får du fort resultater selv om treningsøktene er korte. Tenk at du kan trene i 30 minutter og likevel bli gjennomtrent! Samtidig øker blodsirkulasjonen og stive muskler og sener løses opp. Vibrasjonstrening har også bemerkelsesverdige virkninger som økt cellefornyelse og økt ben tetthet.
Til og med fettforbrenningen øker og i løpet av kort tid oppnår du en fast, sunn, spenstig og sterk kropp.
Du kan vibrere deg i form uavhengig av din fysiske tilstand!

Det som er spesielt med VibeExcel er at den kan brukes av alle, nesten uansett fysisk form og tilstand. Personer som har behov for rehabilitering – MS, ME, ryggproblemer, kneproblemer, whiplash, benskjørhet osv. får fantastiske resultater av VibeExcel effektene. Personer som tidligere ikke har kunnet trene har nå fått en unik mulighet til å komme i gang!

Vibrasjonstrening passer for alle!

Vibrasjonstrening kan med fordel benyttes av aktive innenfor alle typer idretter. Treningsformen er like gunstig for alle, enten du er 16 eller 99, mosjonist eller eliteutøver. Den er et ypperlig redskap for restituering og rehabilitering og har derfor fått en medisinsk godkjenning. Vibexcel brukes av mange leger og fysioterapeuter verden over.

Reduserer cellulitter!

Vibrasjonstrening er i seg selv en meget effektiv behandling mot cellulitter. Musklene blir gjennomtrent samtidig som blodsirkulasjonen og lymfesystemet stimuleres. Cellulitskapende ansamlinger under huden dreneres og forminskes.
Fysisk aktivitet bidrar som vi vet til både fysisk og psykisk velvære. I en travel hverdag og den stadige kampen mot klokka trenger vi effektive måter å holde oss i form på. Med vibrasjonstrening kan du trene i 30 minutter, noe som tilsvarer ca. 1,5 time i treningsstudio!

Vitenskapelige dokumenterte effekter ved vibrasjonstrening:
- 30 min øker din muskelstyrke 20-30% raskere enn med vanlig styrketrening
- Mindre belastning på ledd, muskler og sener enn ved vanlig trening
- Økt forbrenning samt redusering av cellulitter
- Benvevet styrkes
- Kraftig økning i blodsirkulasjon og lymfesystem
- Produksjonen av veksthormoner øker
- Bevegelse og balanse øker

Det som skjer i kroppen er at mekaniske vibrasjoner på riktige frekvenser skaper refleksmessige sammentrekninger i musklene. Vibrasjonstrening er derfor effektivt for styrking av muskler samt for å øke bevegelighet. I løpet av en vanlig treningsøkt blir kun 40% av muskelfibrene trent, men med vibrasjonstrening vil prosenten øke til opp i mot 100%.

Når du utfordrer musklene dine til å holde en bestemt stilling over tid på den vibrerende platen, aktiviserer kroppen flere og flere muskelfibere som hjelper til med å forsette kontraksjonene som VibeExcel genererer. Muskelfibere som normalt aldri har blitt trent før blir nå trent, muligens for første gang. I mens vibrasjonene fra platen fortsetter, kommer muskelfibrene etter hvert til å kontrahere konstant hver gang, uten noen økning av kraften. Det er imidlertid ikke bare muskelfibrene som reagerer. Bruk av vibrasjonstrening gir også en positiv virkning på senevev, benvev, nervesystemet og kroppens hormonelle balanse.

De fantastiske VibeExcel effektene er dokumentert gjennom over 40 års intensiv forskning på vibrasjonstrening. Dessverre er det mange av dagens vibrasjonsplater rimelige kopier som ikke gir de beviste effektene. VibeExcel er et kvalitetsapparat med en vekt på hele 120 kg, og tåler belastning opp til 250 kg og er den eneste vibrasjonsplaten som har den internasjonale medisinske godkjenningen (MDD).

Uansett om du vil bygge styrke uten å måtte trene i timevis, øke din bevegelighet eller om du trenger rehabilitering etter skade, er vibrasjonstrening en ideell treningsform. Hos oss får du alltid grundig opplæring med egen personlig trener før du trener på egenhånd.